KOLIKEN

DJI_0049

KOLIKEN KERÉKPÁR

 

Cégünk 1991 nyarán alakult KOLIKEN Magyar Cseh és Szlovák Kereskedelmi Kft néven. A cég kezdetben csak alkatrészek és kiegészítők forgalmazásával foglalkozott. A környező városok boltjai egyre nagyobb érdeklődést mutattak termékeink iránt. A következő évben már 200m² -es üzletben cseh, magyar és szlovák gyártók termékeivel vártuk az érdeklődőket. 

1994-től kezdődően a kerékpárok forgalmazását is megkezdtük. Importált termékeink a világ különböző tájairól érkeztek. Már nem csak cseh és szlovák, hanem német és olasz kereskedőktől is vásároltunk. Később már Indiából és Tajvanból is importáltuk árut közvetlenül a gyártóktól. A nagy megrendelések miatt a cég alkalmazottainak a száma is növekedett. Bővülő árucikkeink, illetve vevőpartnereink miatt 1995-ben Budapesten is megnyitottunk egy nagykereskedelmi üzletet. A nyereséget fejlesztési célokra fordítottuk, így cégünk napról-napra, évről-évre fejlődött, gyarapodott. 

1996-ra már az egész országban több mint 500 termékkel voltunk jelen. Kiskunhalason kezdetben évi 1000 kerékpárt szereltünk össze 4-5 fős dolgozói létszámmal. 

2004-re a legyártott kerékpárok száma elérte a napi 300-400 darabot. Ekkor már több mint 50 különböző típusból választhattak vásárlóink. 

2005-re a dolgozói létszám meghaladta az 50 főt, és a legyártott kerékpár darabszám elérte az évi 30 ezret. A folyamatos minőségfejlesztésnek és a megbízhatóságnak köszönhetően ez évtől több mint 200 viszonteladó választotta termékeinket. Egyre több külföldi cégtől kaptunk megbízásokat kerékpárok szállítására és összeszerelésére. 

2005-ben cégünk méreteihez igazodva egy több mint 80.000 m² -es területre költözött az ipari parkba. A rendelkezésre álló 7000 m² -es épületrendszerben oldjuk meg a megnövekedett gyártást és a raktározást.
2010-ben a Koliken Kft. megvásárolta a bezárt Levi's gyárat, ezzel 16.000 m2-el bővült a raktárkapacitás, ezzel cégünk Magyarország legnagyobb kerékpárösszeszerelő üzemévé vált.
Ez a hatalmas beruházás lehetővé teszi, hogy cégünk továbbra is versenyképes tudjon maradni ezen a piacon. Tudva az Önök immár 20 éves bizalmát, hiszünk benne, hogy munkánk partnereink megelégedettségére válik. 

2010-ban már az ország több, mint 350 boltjába szállítjuk a 70.000 leszerelt kerékpárt. Általunk forgalmazott kerékpár márkák: KOLIKEN, GALAXY ÉS HL kerékpárok.

Már a megalakulásunkkor is az egyik legfontosabb motivációnk volt, hogy a lehető legtöbb magyar családhoz el tudjuk juttatni a biciklizés, a mozgás felhőtlen élményét.

Cégünk hosszú évek alatt lépésről-lépésre épült fel és vált egy olyan családi vállalattá, amire mindig nagy büszkeséggel gondolunk. Harminc évvel ezelőtt csupán néhány biciklibelsővel és köpennyel kezdődött minden és hosszú munkával fejlődtünk fel odáig, hogy ma már 15.000 m2-en, 350 típusú kerékpárt gyártunk és több mint 500.000 ezer eladott bringát tudhatunk a hátunk mögött.

Cégünk fő profilja a kerékpárok gyártása és értékesítése, illetve kerékpáralkatrészek kis- és nagykereskedelme. Európai gyártósorunkat saját festőüzemünkkel és műanyaggyártó gépeinkkel támogatjuk, így a helyben gyártott kerékpárjainkat a lehető legversenyképesebb árakkal tudjuk értékesíteni. Számunka minden vélemény egyformán fontos, ezért 350 bolt visszajelzése alapján alakítjuk folyamatosan tovább kerékpárjainkat. Emellett figyeltünk arra is, hogy a kerékpározni vágyó családokat megkíméljük a felesleges haszonkulcsoktól, így a kerékpárjaink a gyártósorunkról egyenesen az új tulajdonosaihoz kerülnek. Fontosnak tartjuk, hogy az egész család számára tudjunk kerékpárt biztosítani, ezért kínálatunkban mindenki tud a saját méretének és igényeinek megfelelő bicajt választani, legyen szó hétvégi túrázásrólsportról vagy munkába járásról. Éppen ezért a Koliken márkájú, magasabb felszereltségű kerékpárjaink mellett megtalálhatóak a Biketek névre hallgató biciklijeink, amik kedvező árainak köszönhetően a bringázás élménye tényleg bárkié lehet.

 

Cégünk mindennapjaiban és a gyártási technológiáinkban egyaránt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy egyre „zöldebbek” legyünk és védjük a környezetünket, hiszen szeretnénk, hogy vásárlóink még rengeteg csodás pillanatot tudjanak a szabadban tölteni. Korszerű napelem parkunkkal az energiaszükségletünk 80%-át már teljesen fedezni tudjuk és folyamatos fejlesztésekkel a 100% elérése a következő célunk. Fontosnak tartjuk, hogy mi nem csupán egyszerű sporteszközöket szeretnék értékesíteni a vevőinknek, hiszen ettől sokkal nagyobbat álmodtunk, mivel küldetésünknek érezzük, hogy összehozzuk a családokat, barátokat, ismerősöket egy közös tekerésre és ezzel egy felejthetetlen élményt nyújtsunk nekik. 

Koliken csapata